niedziela, 13 lutego 2011

Roladki z pangi

Składniki:4filety ryby morskiej(np.soli,dorsza,pangi),50dag grzybów leśnych,10dag masła,cebula,szklanka białego wina,2łyżeczki estragonu,1/4litra śmietanki kremówki,sok z cytryny,sól,pieprz.Wykonanie:Grzyby opłucz,posiekaj.Jeśli są suszone,wcześniej mocz około20 minut.Cebulę obierz,posiekaj.W rondlu rozpuść masło,usmaż cebulę i grzyby,dodaj sól oraz pieprz.Filety rozmroź,na każdy nakładaj farsz cebulowo grzybowy.Zwiń w rulonik,zepnij wykałaczką.Roladki ułóż w płytkim naczyniu żaroodpornym.Polej je winem,posyp wiórkami masła,estragonem,solą i pieprzem.Przykryj folią,piecz w temp.180st.35min.Następnie sos przelej do rondla,dodaj śmietanę,dopraw sokiem z cytryny,solą i pieprzem.Przed podaniem ryby polej obficie sosem.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz