piątek, 11 lutego 2011

Ciastka owsiane z bakaliami

Składniki:35dag muesli,15dag błyskawicznych płatków owsianych,20dag cukru,15dag masła lub margaryny,2 jajka,1/2łyżeczki proszku do pieczenia,ok.10 kropli olejku migdałowego,po1-2 łyżki wiórków kokosowych,mielonych orzechów i rodzynek.Przygotowanie:1.Do miski wsypujemy sypkie składniki: muesli,płatki owsiane,cukier,proszek do pieczenia,a także bakalie i wiórki.Wbijamy jajka i wlewamy olejek,dodajemy miękkie masło i zagniatamy elastyczne ciasto.2.Formujemy nieduże okrągłe lub podłużne ciastka.Lekko spłaszczamy,układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,zachowując 1-cm odstępy.Pieczemy na jasnozłoty kolor w piekarniku rozgrzanym do temp.160st.,z zewnątrz powinny być rumiane a w środku miękkie.Studzimy i SMACZNEGO.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz