niedziela, 13 lutego 2011

Rolada z indykiem i warzywami

Składniki:1,7-2kg fileta z indyka,4łyżki bułki tartej,rzeżucha,1jajko,1torebka mrożonej marchewki z groszkiem,1puszka kukurydzy,40dag twarożku śmietankowego kremowego,sól,biały pieprz z młynka,4-5łyżek oliwy.Wykonanie:Do osolonego wrzątku włóż marchewkę z groszkiem,gotuj 5-8minut.Odcedź,przestudź.Mięso umyj,osusz,ponacinaj tak,aby powstał duży płat,lekko rozbij.Posyp solą i pieprzem.Kukurydzę osącz.Przygotuj nadzienie:twarożek śmietankowy wymieszaj z jajkiem,tartą bułką,kukurydzą i rzeżuchą.Dodaj marchewkę z groszkiem,przemieszaj.Nadzienie rozsmaruj na mięsie.Formuj roladę,zwiąż nićmi.Przełóż do brytfanki,posmaruj oliwą.Podlej szklanką wody.Piecz 75-90min.w 200 st.W czasie pieczenia polewaj tworzącym się wywarem.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz