niedziela, 13 lutego 2011

Rolada z czekoladą

Składniki:3 jajka,45g cukru,60g maki pszennej,1łyżeczka mąki ziemniaczanej.Krem:250g miękkiego masła,250g gorzkiej czekolady,1łyzka cukru pudru.Do dekoracji:kilka listków czekolady,kilka wisienek koktajlowych.Wykonanie:Białka ubij z cukrem,połącz z żółtkami i wymieszaj z obiema mąkami.Masę rozsmaruj na blaszce wyłożonej pergaminem i piecz w 220st.10 minut.Ciasto wyłóż na ścierkę,zdejmij pergamin,zwiń.Czekoladę rozpuść,masło ucieraj na puch,dodawaj schłodzoną czekoladę i puder.Ciasto posmaruj częścią kremu,zwiń,obłóż pozostałym kremem.Dekoruj wisienkami i listkami czekolady.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz