sobota, 19 lutego 2011

Pasztet jajeczny

Składniki:
10 jajek ugotowanych na twardo,40dag pieczarek,cebula,1/2 puszki groszku,5 łyżek startego żółtego sera,pęczek szczypiorku,2 surowe jajka,4 łyżki śmietany 18-proc.i tyle samo majonezu,sól,pieprz,olej do smażenia,masło i bułka tarta do formy.
Wykonanie:
Pieczarki oczyszczamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Smażymy ok.10 minut na oleju z pokrojoną cebulką.Jajka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Następnie dodajemy pieczarki z cebulką,umyty i posiekany szczypiorek,ser,groszek,śmietanę i majonez.Wbijamy surowe jajka,mieszamy i doprawiamy.Keksówkę smarujemy masłem i opruszamy bułką tartą.Wkładamy masę i pieczemy ok.godziny w temp.200-stop.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz