sobota, 19 lutego 2011

Puchatki z ananasem

Składniki:1świeży,średniej wielkości ananas,1 szklanka mąki pszennej,2 jajka,7łyżek cukru pudru,kieliszek rumu,3/4 szklanki piwa,sól do smaku,olej do smażenia,kilka listków mięty do ozdobienia półmiska z puchatkami.
Wykonanie:
Przygotowaną mąkę połącz z jajkami i pudrem.Dodaj odrobinę soli i wymieszaj.Wlewaj stopniowo piwo,dodaj łyżkę oleju.Przygotowane ciasto odstaw na dwie godziny.Ananasa dokładnie umyj i obierz,podziel na ćwiartki.Kawałki owocu skrop rumem i posyp pudrem.Odstaw na 2 godziny.Cząstki ananasa maczaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju.Gotowe oprusz cukrem pudrem.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz